Repartizare apa

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET
Scrie răspuns
Iacob Viorel

Repartizare apa

Mesaj de Iacob Viorel »

Buna ziua
Vreau sa incep sa utilizez programul de luna aceasta, dar am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am in bloc apartamente contorizate care imi dau indexul lunar, am apartamente contorizate dar de la care nu primesc indexul si carora le puneam eu un consum aproximativ, si am apartamente necontorizate deloc carora le puneam o suma x, in asa fel incat sa-mi inchid factura de apa. Acum ca vreau sa folosesc blocmanager nu stiu cum sa fac partea aceasta de repartizare. Este posibil sa le pun direct valoarea in bani sau este obligatoriu sa pun metrii cubi si sa faca programul calculul?
Multumesc
XiSoft
Site Admin

Re: Repartizare apa

Mesaj de XiSoft »

Pentru apartamentele contorizate cred ca este clar (meniul "Cheltuileli", "Setare index contoare...", aveti buton "Estimeaza consumul..., exista optiuni pentru estimare, puteti chiar sa introduceti "manual" un index sau un consum)

Pentru a marca un apartament ca fiind necontorizat, dati dublu click in dosarul TABEL, tab-ul "Initializare" si debifati contoarele din partea de sus.
Exista si niste optiuni in meniul "Configurare", "Optiuni asociatii contorizate...".

Algoritmul este ceva de genul:
- se repartizeaza la contorizati consumul inregistrat
- se "incearca" repartizarea restului la necontorizati (in limitele stabilite mai sus) in functie de numarul de persoane
- daca ramane un rest, se distribuie la toti locatarii sau doar la contorizati

Nu cred ca are rost sa repartizati valori in lei (ideea este sa faca softul calculul)

Mai jos puteti sa cititi mai multe detalii legate de modul propriu-zis de repartizare al apei:
https://www.xisoft.net/faq.php?tip=1
(intrebarile 2 si 3)
Scrie răspuns