Probleme de incepator

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET
Scrie răspuns
FlorentinaB

Probleme de incepator

Mesaj de FlorentinaB »

Buna ziua, am nevoie de indrumare pentru urmatoarele doua probleme cu care ma confunt:
1. am preluat o asociatie noua iar fosta administratora (nu stiu pe ce principiu) lucra cu salariile in avans adica pe listele de iunie se distribuiau salariile din august.Am preluat si eu greseala ei si atunci cand am vrut sa corectez nu am mai generat salarii intr-o luna (la indrumarea si a unui utilizator mai vechi al acestui program la care am apelat).Balanta a fost reglata dar cand am vrut sa generez salariile urmatoarea luna eram tot cu o luna inainte, adica pe listele de octombrie generez salariile de pe noiembrie. Daca incerc sa selectez la salarii luna octombrie programul spune ca au mai fost generate salarii pentru acesta luna.Nu stiu cum sa rezolv sa fiu cu salariile la zi.Am primit ca sfat sa export luniile lucrate in calculator....?! dar se mai reporteaza facturiile introduse cu o luna in urma dar nedistribuite?
2.Luna trecuta am incasat dintr-o eroare mai multi bani la penalitati unui locatar decat trebuia, luna asta ca sa regularizez ar trebui sa-i scad din cota ceea ce mi-a dat in plus dar programul face asta doar in lista .Pe lista datoriilor apartamentului respectiv apare diferenta platita in plus cu minus dar la fondul de penalitati, nu stiu cum sa fac sa se stinga avansul de la penalitati cu o parte din datoria de la intretinere.Multumesc.
XiSoft
Site Admin

Re: Probleme de incepator

Mesaj de XiSoft »

1. in principiu ati gandit bine; momentan programul are o restrictie (considera ca s-au generat salariile chiar daca suma totala este zero); insa, am facut o modificare in asa fel incat sa va lase sa alegeti luna octombrie.
Pana cand va fi lansata urmatoare versiune oficiala, puteti instala programul modificat de la adresa:
http://www.xisoft.net/download/BlocManagerNET35Beta.exe

2. aveti o setare care stabileste ce fel de datorii sa anuleze un anumit avans. Implicit, avansul la intretinere anuleaza orice datorie, iar avansurile la fonduri anuleaza doar datoriile fondului respectiv. Setarea se gaseste in meniul "Configurare", "Fonduri", dublu click pe fondul respectiv (ex: Penalizari) iar acolo mergeti la pagina "Avans" si adaugati alte tipuri de datorii (ex: intretinere)
FlorentinaB

Mesaj de FlorentinaB »

Multumesc mult pentru raspuns.Am intrat in meniu , am setat avansul la penalitati sa stinga din cota de intretinere dar la datoriile proprietarului am la fel ca si pana acum: avans penalitati si cota.Se vor regla la inchiderea de luna?
XiSoft
Site Admin

Mesaj de XiSoft »

Da. Avansurile se anuleaza cu datorii in momentul in care treceti la luna urmatoare.
FlorentinaB

Mesaj de FlorentinaB »

Buna ziua, am instalat varianta beta a programului pe care mi-ati indicat-o dar problema tot nu se remediaza in sensul ca acum lucrez luna noiembrie 2013 si vreau sa generez salarii noiembrie, programul nu-mi da voie sa generez noiembrie ci doar decembrie sau eventual ianuarie 2014. Exista vreo solutie sa pot ajunge la zi cu distribuirea salariilor?
XiSoft
Site Admin

Mesaj de XiSoft »

Daca problema nu "se rezolva" alegand luna de salarii octombrie, atunci solutia cealalta ar fi cu "export luni".
Daca ceva tot nu merge, ar fi de preferat sa ne contactati prin telefon sau email - ca sa putem discuta mai pe larg situatia (eventual sa ne uitam si peste baza de date)
Scrie răspuns